Histeroskopi İstanbul
Histeroskopi İstanbul; rahim hastalıklarının tanı ve tedavisinde başvurulan bir görüntüleme işlemidir. İşlem esnasında, histeroskop isimli, üzerinde kamera bulunan bir cihaz kullanılır. Bu cihazla rahim ağzı ve rahmin detaylı görüntüsünü elde etmek mümkündür. Hamileliğe engel teşkil eden kitlelerin tespitinde, infertilite nedenlerinin belirlenmesinde histeroskopiden yararlanılır. Tekrarlayan düşükler yaşayan hastalarda, rahimde miyom veya polip şüphesinin bulunduğu hastalarda, histeroskopik görüntülemeden yararlanılır. İşlem esnasında, gerekli görüldüğü hallerde, şüpheli lezyonlardan parça alınmasını sağlayan histeroskopik biyopsi işlemine de başvurulabilir. Rahminde miyom ve polip olan hastalarda bu kitleler, histeroskopi esnasında cerrahi tekniklerle çıkartılabilir.
Yazımızın devamında histeroskopi ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. İstanbul histeroskopi için bizimle iletişime geçebilir ve Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’dan randevu alabilirsiniz.
Histeroskopi Nedir?
Histeroskopi, rahim hastalıkları söz konusu olduğunda, rahim ağzı ve rahim içinin detaylı olarak görüntülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Histeroskop adı verilen, üzerinde ışık kaynağı ve kamera bulunan bir cihaz yardımı ile bu bölgesin görüntüsü elde edilir. Vajinal yolla giriş yapılarak, rahim ağzı, rahim boşluğu ve tüpler, detaylı olarak görüntülenir.
Histeroskopiden hem tanı koymak için, hem de tedavi amaçlı yararlanılır. Tanısal histeroskopi, ofis histeroskopi olarak adlandırılırken; tedavi amaçlı başvurulan histeroskopi, operatif histeroskopi olarak adlandırılır.
Ofis Histeroskopi Nedir?
Ofis histeroskopi, rahim ağzı, rahim içi ve tüplerin, olası rahim hastalıklarının tanısının konulabilmesi için görüntülenmesidir. Özellikle normal bir jinekolojik muayenede veya rahim filmi esnasında, şüpheli bir durum söz konusu olduğunda, ileri bir görüntüleme amacıyla, ofis histeroskopiye başvurulabilir.
Operatif Histeroskopi Nedir?
Rahim içerisinde miyom ve polip gibi kitlelerin olması gibi durumlarda, rahmin içerisi histeroskop ile görüntülenirken, cerrahi tekniklerle bu kitleler çıkartılabilir. Rahim bölgesindeki hastalıkların tedavisinde histeroskopinin kullanılması, operatif histeroskopi olarak adlandırılır.
Histeroskopi Hangi Durumlarda Yapılır?
- İnfertilite tanı ve tedavisinde,
- Rahim içi polip ve miyomların tespit edilmesi ve çıkartılmasında,
- Tekrarlayan düşüklerin nedenlerinin tespitinde,
- Anormal vajinal kanama olan hastalarda,
- Rahim içi kanama olması durumunda,
- Düzensiz adet kanamaları olan hastalarda,
- Rahim içinin ve tüplerin detaylı olarak incelenmesi amacıyla,
- Doku örneği alınarak biyopsi yapılması gereken hastalarda,
- Rahim içerisinde var olan doğumsal anomalilerin düzeltilmesi amacıyla,
- Rahim içi yapışıklık bulunan hastalarda,
- İpine ulaşılamayan spirallerin çıkartılabilmesi için,
- Rahim kanseri tedavisinde,
- Menopoz sonrası vajinal kanama olan hastalarda histeroskopiye başvurulması mümkündür.
İstanbul histeroskopi için bizimle iletişime geçebilir ve Op. Dr. Deniz Sarıkaya Kalkan’dan randevu alabilirsiniz.
Histeroskopi Nasıl Yapılır?
Histeroskopi esnasında hastalar, lokal veya genel anestezi altında tutulur. Genellikle damar yolundan verilen sedatif ilaçlarla, hastalar derin bir uyku haline geçirilir. Ancak, tanı ve teşhis amacıyla gerçekleştirilen ofis histeroskopi, cerrahi bir müdahale içermediği için hastalarda ciddi bir ağrıya yol açmaz. Bu nedenle, lokal anestezi uygulaması tercih edilebilir. Operatif histeroskopide ise cerrahi müdahalede bulunulacağı için genel anestezi tercih edilir.
Histeroskopik görüntüleme yapılabilmesi için ilk olarak, vajinal duvarlar, spekulum yerleştirilerek aralanır. Bu sayede, rahim ağzına ulaşmak mümkün hale gelir. Vajina ve rahim ağzı, dezenfekte edici bir solüsyonla yıkanır. Bu sayede, işlem esnasında enfeksiyon oluşmasının önüne geçilmiş olur.
Rahim boşluğunun görüntüsünü elde edebilmek amacıyla, rahim ağzından rahim içine özel bir sıvı verilir. Böylece, rahim içerisinde bulunma olasılığı bulunan miyom ve polip gibi kitleler, rahim anomalileri tespit edilebilir hale gelir.
Histeroskop isimli cihaz ile rahim ağzından rahme doğru giriş yapılır. Histeroskopun ucunda bulunan kamera sayesinde, bu alanların görüntüsü elde edilerek, ekrana yansıtılır. Rahim içerisinden doku örneği almak veya cerrahi müdahalede bulunmak gerektiğinde, histeroskop üzerinde bulunan kanallardan geçirilen cerrahi aletler kullanılır. Doku örneği alınması için gerekli olan biyopsi pensi, bu kanallardan geçirilerek kullanılır.
Histeroskopi Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Tanısal amaçlı gerçekleştirilen ofis histeroskopi sonrasında, hastalarda birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçen, adet sancısı benzeri, hafif düzeyli ağrılar görülebilir. Cerrahi müdahalede bulunulan operatif histeroskopi işlemlerinde ise birkaç gün süren, hafif düzeyli vajinal kanamalar olabilir.
Histeroskopi sonrasında, gerçekleştirilen işleme bağlı olarak, ortalama 1 hafta boyunca cinsel perhiz uygulanması önerilir. Ancak bu süre, uygulanan cerrahi müdahaleye bağlı olarak, tamamen iyileşme olana kadar uzatılabilir.
İstanbul Histeroskopi Fiyatları 2021
Histeroskopi, tanı ve tedavi amaçlı uygulanabilir. Histeroskopi esnasında gerçekleştirilen işlemler, hastadan hastaya değişebilir. Bu durum, fiyatlarda değişiklik olmasına neden olur. İstanbul histeroskopi fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.